HjemTjenester

Gratis helsesjekk av din nettside

– hva betyr helsesjekk for din nettside?

Å utføre en helsesjekk av ens egen nettside er en viktig prosess for å sikre at nettstedet er brukervennlig og funksjonelt, men også informativt og tiltrekkende for potensielle kunder. Dette innebærer en grundig gjennomgang og analyse av ulike aspekter ved din nettside.

 • Design og visuelt uttrykk
 • Bildestørrelser
 • Søkemotoroptimalisering (SEO – bedre rangering på Google)
 • Funksjonalitet
 • Tekniske tilstand
 • Lenker
 • Mobiltilpasset innhold (responsive sider)
 • Brukervennlighet
PC på display, med skjermvisning av ulike nettsider som har fått en helsesjekk av Samare

Usikker på hvordan nettsiden din presterer? Ta kontakt med oss i dag!

Hvorfor bør du vurdere en helsesjekk av egen nettside?

En helsesjekk av nettsiden din bør utføres regelmessig for å identifisere og løse problemer før de påvirker brukeropplevelsen eller nettstedets rangering i søkemotorer. Hvis dine konkurrenter oppnår bedre rangering, kan dette ofte tilskrives mangelen på en regelmessig helsesjekk og SEO- strategi av din nettside. Uten regelmessige helsesjekker risikerer du:

 1. Lavere SEO-rangering (mindre synlighet på nett)
 2. Økt sikkerhetsrisiko (datalekkasje)
 3. Dårlig brukeropplevelse (reduserte henvendelser)
 4. Utdatert teknologi (kompatibilitet med nettlesere og enheter)
 5. Unødvendige kostnader (unngå høye kostnader for store reparasjoner senere)


Med vår ekspertise og støtte kan du sikre at nettstedet ditt ikke bare oppfyller dagens standarder, men også er forberedt på fremtidens utfordringer. Kontakt oss i dag for å komme i gang med en gratis helsesjekk som kan gjøre ditt nettsted til en kraftfull motor for vekst og kundeengasjement.

Utstrakt arm som holder en helsesjekk-rapport fra Samare

Usikker på hvordan nettsiden din presterer? Ta kontakt med oss i dag!

Hvordan utfører Samare en helsesjekk?

I dette steget ser vi på design og visuelt uttrykk, som inkluderer valg av farger, kontraster, typografi og bildebruk. Vi sikrer at disse elementene ikke bare er estetisk tiltalende, men også fungerer for å fremheve viktig informasjon og forbedre lesbarheten. Ved å nøye vurdere bildefilstørrelser og -kvalitet, samt inkludere alternativ tekst for tilgjengelighet, sikrer vi en helhetlig brukeropplevelse. Ved å synliggjøre logoer og faviconer styrker vi nettsidens identitet og profesjonalitet, og forenkler samtidig navigasjonen for besøkende.

Vi vurderer også funksjonalitet, som inkluderer riktig fungerende linker og knapper for å sikre en sømløs nettstedopplevelse. Dette bidrar til forbedret brukervennlighet, økt tillit og lengre besøkstid, som igjen styrker nettstedets troverdighet. En tilpasset 404-side er essensiell for å gi besøkende en brukervennlig opplevelse ved feilaktige eller ikke-eksisterende lenker. Den veileder brukere tilbake til hovedsiden, tilbyr alternativer og gir relevant informasjon. Samtidig er en klar personvernerklæring avgjørende for tydelig kommunikasjon om innsamling og beskyttelse av personlig informasjon, inkludert cookies, og sørger for at nettstedet oppfyller juridiske krav samtidig som det tilpasses brukeropplevelsen.

Vi ser nøye på responsivt design og vurderer hvordan det gjør nettsiden tilgjengelig på ulike enheter og skjermstørrelser, for eksempel datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner. Dette bidrar til å sikre en optimal brukeropplevelse uavhengig av enhet. Google gir nemlig preferanse til nettsteder som er mobilvennlige når de rangerer søkeresultater for brukere som søker fra mobile enheter. 

Vi gjennomgår nettsiden og analyserer oppsatt SEO for å identifisere områder som kan forbedres for å oppnå høyere rangering på søkemotorer. Dette inkluderer en gjennomgang av metabeskrivelser, nøkkelord (keywords) og backlinks. Vi vurderer også om det mangler noen viktige seksjoner eller elementer på nettsiden, for eksempel footer. Footeren er en viktig indikator for nettstedets relevans og troverdighet, og bidrar dermed til en høyere rangering. I tillegg ser vi på sidestrukturen i backend av WordPress og sikrer at nettsiden er optimalisert for å leses korrekt av søkemotorene. Dette sikrer at nettsiden din har best mulig sjanse for å bli funnet og rangert høyt i søkeresultatene.

I vår helhetlige vurdering av nettsiden tar vi ikke bare hensyn til det visuelle og funksjonelle, men ser også på den som en komplett kommunikasjonsplattform. Vi evaluerer sidestruktur, navigasjon, brukerreisen og identifiserer eventuelle skrivefeil. Videre gir vi anbefalinger om å inkludere informasjon eller seksjoner som for eksempel “ofte stilte spørsmål” eller “eventkalender”. Målet vårt er å gi en omfattende vurdering som gir et helhetlig bilde av hvordan nettsiden oppleves for besøkende.

 

I etterkant av den digitale helsesjekken vil du få tilsendt en rapport med innsikt og anbefalinger som kan bidra til å øke synligheten og optimalisere resultatene av nettsiden din.

Usikker på hvordan nettsiden din presterer? Ta kontakt med oss i dag!